Index ¦ Archives ¦ RSS

Múzeumok éjszakája 2012

Estimated read time: 2 minutes

Úgy tűnik erről a témáról 2009-ben írtam utoljára, pedig a közbelső években is lelkes résztvevői voltunk ennek a programnak.

Idén először a Rádió- és Televíziótörténeti Múzeumban jártunk, ahol a kiállítás végén egy csomó régebbi DVD-t is kiraktak. Megakadt egy szemem egy ismerősön:

LGee blogjában volt már róla ajánló, a film nekünk is tetszett. Ez után áttértünk a BKV időszakos kiállítására, ahol retróplakátokban gyönyörködhetett a néző (bár ez elmenne egy korabeli demotivátornak is):

Következő célpontunk a Bodies2 kiállítás lett volna, de ide horribilisan hosszú sor állt, konkrétan mi a Trófea étteremig követtük a helyzetet:

és hozzá kell tenni, hogy ráadásul még nem is haladt a sor különösebben. Elkeseredésünket az dobta fel, hogy az Hősök terén mindenféle gyümölcsös Sopronikat osztogattak:

Sör íze persze nem volt (keserű legalábbis), de amúgy szénsavas gyümölcslé kategóriában finom volt. Innen a Fővárosi Nagycirkusz felé vettük az irányt, ahol éppen egy olasz bohóc-család (értsd: generációk óta a család ezzel foglalkozik) produkálta magát:

A produkciójuk végén volt Q&A is, bár érdekes, hogy nem sikerült tolmácsot találni, így a magyar kérdéseket angolra fordították nekik. További érdekesség a cirkusz server roomja:

Jobb nem elképzelni, miket hostolnak a porond alatt. ;-) A cirkusz tömény popcorn-szagát megelégelve végül a Renrőrmúzeumba érkeztünk, ahol többek között "ilyen volt, ilyen lett" jeligére állítottak ki fénykép-párokat, pl. ezt a jetskit:

Zárásképpen pedig egy kép, ami hűen bizonyítja, hogy a bullshittel teletűzdelni valami fontos szöveget bizony nem kapitalista találmány:

Csak így egyet kiemelve: mióta szokás bármilyen harcossá nevelni egy rendőrt? :-)

© Miklos Vajna. Built using Pelican. Theme by Giulio Fidente on github.