Index ¦ Archives ¦ RSS

algel eredmeny smsben

Estimated read time: 2 minutes

legalabb 3 eve keszult egy lista "mier' jo a linux" cimmel. ilyesmik voltak benne, hogy:

  • Tudsz ugy DVD-t (+RW) irni ugy, hogy kozben fut egy X, benne mozilla ami szetzabalja a CPU idodet min. 50%-kal, irkelsz kozben, es az iroval egy kabelen logo DVD-ROM-bol jatszol xmms-sel MP3 fileokat. Ja es az iras sose vesz el 8%-nal tobb CPU idot, load csak azer 0.95 mer fut a mozilla.
  • ugyanazon ide eszkozon levo vinyorol tudsz dvdt irni (hda->scd0[hdb]) mindenfele akadas nelkul... :))
  • En pedig akadas nelkul tudom az oszculloszkopomat nezni. HW accelerated. 100% pure analog device! NA ezt ubereljetek mu"majerek....

szoval ilyesmi. ma persze ezen mar mosolygunk, de mindig megvannak az adott idopontban megnyilvanulo ficsorok amik azert megis mindenkinek tetszenek :)

szoval a mai sikersztori a kovetkezo volt: arra gondoltam, hogy az algel honlapot nincs kedvem folyamatosan nezni, sokkal kenyelmesebb lenne ha megjonne smsben az eredmenyem mikor kikerul. ehhez mindosszesen annyira volt szuksegem, hogy:

while true; do foo="lynx -dump http://cs.bme.hu/algel/07+v2-bsc.html |grep NEPTUNKODOM"; if [ -n "$foo" ]; then baratikor-sms -a EMAILCIMEM 3620TELEFONSZAMOM "$foo"; break; fi; sleep 5m; done

az egeszben az a jo, hogy ezt a bejegyzest tuti tobb ido alatt irtam most meg mint amennyi ido alatt egyaltalan eszembejutott, es kitalaltam a fentit. tehat szamitsunk mondjuk fel percet a program megirasara. ezutan futott kb masfel napig mert a vizsga utan elinditottam, es most kerultek ki az eredmenyek. es most nyugodtan eldobhatom mert minek, ez amolyan 1xhasznalatos dolog volt.

es nem, nem en vagyok a hu de ugyes, 1xuen csak olyan eszkozok adottak amiket osszekombinalva adodnak az ilyen lehetosegek :)

© Miklos Vajna. Built using Pelican. Theme by Giulio Fidente on github.