Index ¦ Archives ¦ RSS

jumping all over the world

Estimated read time: 3 minutes

hiaaaaa!! tegnap megjott a zuj scooter album :)

jumping all over the world

nezzuk:

  1. the definition: zsenialis kezdes. ahogy a cim is mondja, a tema a szotari definicio, h mi is az az ugralas :) mindez idilli zene mellett, stb.
  2. jumping all over the world: es album cimado dala. es maris kiderul, h kb milyen stilusu albumra szamitsunk: a dominans ujra a trance / hardcore, aminek szemely szerint nagyon orulok :)
  3. the question is what is the question: a cim a szokasos halandzsa szovegbol adodik amit nyomni szokott HP a refrenek kozott :) masik erdekesseg, hogy ebben a szamban visszater egy csomo elem amit utoljara a fuck the milleniumban hasznaltak, igy a regi motorosoknak tuti nagyon bejon
  4. enola gay: es meg is erkeztunk az elso feldolgozashoz. mondani se kell, hogy boven megerte hozzanyulniuk aranykezukkel (haha) a szamhoz, nehany kis effekt nagyon talalt, mint pl a gyakorlatilag az egesz szam alatt nyomatott "hard style baby" es hasonlo hangok, amik igencsak feljavitjak
  5. neveredning story: na ez annyira jol sikerult h be is raktam uj csengohangnak (az uj telefonomba, de errol majd egy kovetkezo postban). ez a szam tipikus pelda arra, hogy kedvenc egyuttesem nem azert csinal feldolgozasokat, mert nem tud eredeti dallamokat kitalalni. es persze a refrenek kozott az elmaradhatatlen zsenialis HP szovegek (kozben - ld. komment - kiderult h megse eredeti, de a helyzeten sokat nem valtoztat)
  6. and no matches: nem eskudnek meg ra de sztem ezis feldolgozas. eleg masszivan atdolgozva - az eredmeny se maradt el
  7. cambodia: erdekes modon ennek egy kicsit ilyen gorogos beutese van, nemtom pontosan honnan szedtek a dallamot, de ketlem h ok irtak volna. mindenesetre egy ilyen nepzenei valamit raultetni az o hangszereikre - valami csodalatos jon ebbol ki :)
  8. im lonely: na ez a szam gaz :) hangszerileg meg van csinalva de a refren annyira nyalas mint a wicked up
  9. whistling dave: na ennek az eleje meg a hugomnak is tetszett :) ilyen kis csendes romantikus szamnak indul, aztan jon valami futtyos gyerek (bar lehet ezis hangszer, ki tudja). vegul elmegy egy kicsit mulatosba, ami visszataszito
  10. marian: erre a kivulallo laikusok tuti aztmondjak h 'na ez a drogos szam' :) de ebbe pont ez az oriasi, ilyen elvont, talan elsore valami kozepkori inkvizicio jutna rola eszunkbe. az egesz szam nagyon ottvan, ujabb eredeti alkotas!
  11. lighten up the sky: bulizos szam, keves dallammal, rengeteg otlettel, nagyon lehet ra porogni
  12. the hardcore massive: ahogy a cim is mondja, ezis bulizos szam, hasonlo az elozohoz. de ebbe is belekerult valami idegen dallam, igy elsore valami kozelkeleti, ugyesen otvozve az egyuttes elerheto hangszereivel
  13. the greatest difficulty: befejezo szam. szinten otletes. az album vegen tuti nem az lesz bennunk, hogy "jaj, vege" hanem rohogunk a poenon ;)

hat ennyi. szokas szerint erdemes minimum 3-4x vegighallgatni velemenynyilvanitas elott, elsore meg nem veszi eszre az ember az aprobb finomsagokat :)

update: mrg most szolt, h a cambodia a kim wilde - cambodia feldolgozasa.

masik erdekesseg ez nem tul ujkeletu video. tokeletesen bemutatja, hogy mennyi dallamot es h hogyan dolgoznak fel. mert ugye ezekben a feldolgozasokban mindig meg van az a veszely, h "lopnak", de valojaban altalaban annyira jol atalakitjak, h igazan nem erdekes, hogy maga az eredeti dallam nem az o agyszulemenyuk, a kialakitott hangzasvilagert mar onmagaban lehet rajongani.

© Miklos Vajna. Built using Pelican. Theme by Giulio Fidente on github.