Index ¦ Archives ¦ RSS

pannon vs ssh

Estimated read time: 2 minutes

midpssh

a kepnek valami ilyesmi cimet lehetne adni, h "midpssh+screen+irssi+bitlbee+skype in action"

szoval ma melo utan bementem a pannonhoz, mert se az ssh, se az irc, se az email nem ment a telefonomrol. a wap ment jol. illetve ment a net az egyeb javas alkalmazasokbol is (pl google maps) amik httpt hasznaltak.

tekintve, hogy nem naluk vettem a telot eloadtam, hogy biztos nincs jol beallitva, es.. de itt felbe lettem szakitva, kerem mi nem ertunk hozza faradjon at a masik uzletunkbe, majd ott segitenek. igazabol erre szamitottam, de gondoltam hatha hazafelemenet beugrom oda ami utbaesik es meguszom ennyivel.

tehat irany a masik uzelet, az orszag 3 uzlete kozul az egyik amelyik valoban pannonos, nem csak franchise. itt sorallas, majd vegre az aranyos kiscsaj belatta h az en problemam nincs azon a 200as listan amire valaszolni tud, igy a pop3 meg imap emlegetese kozben gyorsan felbeszakitott, hogy ez neki kinai, varjak a technikus kollegara. termeszetesen ilyen allatfajbol csak 1db van az egesz uzletben, azis el van foglalva valami szamlak kezzel irasaval, vagy annak latszo lathatolag szellemileg megterhelo es hosszadalmas technikai folyamattal.

kozben odahivott egy masik kollega es megkerdezte h mibajom, hatha tud segiteni, mert ott alltam a pulttol kb 2mre, ha massal nem hat ezzel erzekeltettem, h en bizony varok :p

aztan a masik kollega mar egy fokkal okosabb volt, elmagyarazta, hogy mi a problema, de megoldani nemtudta. vegul megjott a technikus kollega. megnyugtatoan hatott ram, hogy lathatolag ot mar nem razta ki a hideg a pop3 v imap szavak hallatan, de gyorsan megkerte, hogy ne menjunk bele a reszletekbe, majd mikor kozoltem, hogy en biztony titkositva szeretnem leszedni a mailjeimet, probalt utalgatni, hogy ez nem igazan erre van kitalalva.

vegul kb sok szenvedes utan kozolte, hogy lovese sincs, h mi a problema, es ne menjek el vele a nokiahoz, mert nem a telefon problemaja, hanem az ovek. az oszinteseg szep dolog, de a problema termeszetesen tovabbra is ott volt. es persze jol elallitgatta a telefont, igy a vegen mar boldogan jottem ki, mert legalabb a wap ment ujra - majdnem 2 ora szenvedes utan. persze a google mapset hazavagta es az se mukodott amiert bementem, de ezzel mar nem foglalkoztam.

aztan osszefutottam msdvel, roviden felvazoltam a helyzetet, es kiderult, hogy annyi a baj h az apn erteke nem wap hanem snet kell legyen a gprs beallitasoknal. igen, ezt csak igy siman at lehet allitani. es utana minden fasza. kar, h ezt csak az nem tudja akinek kene ;)

ha sutni fog a nap es jokedvem lesz akkor majd teszek fel kepet ahogy ssh-zni lehet a telefonrol, de onmagat nemtudom vele lefenykepezni, igy eroforrasok hianyaban ez a subproject alacsonyabb prioritast kapott.

update: sutott a nap es jokedvem volt igy mint lathatjatok kerult fel kep is

© Miklos Vajna. Built using Pelican. Theme by Giulio Fidente on github.