Index ¦ Archives ¦ RSS

Apátistvánfalva

Estimated read time: 2 minutes

A múlt hetet Apátistvánfalván töltöttük. Végül nem kocsival mentünk, így értelemszerűen inkább a közelebbi környéket jártuk be:

  • Kétvölgy: itt a Vendvidéki Vendégházban próbáltunk ebédhez jutni, felettébb furcsállták, hogy hétköznap meleg ételt keresünk, de végül kiváló krumplileveshez jutottunk.

  • Szentgotthárdon a Thermal Spa egy nemrég felhúzott termálpark, nem meglepő módon a sok osztrák között inkább a magyar érzi magát külföldinek… de amúgy ötletesen van megoldva, például a kabinhoz használt tokennel lehet kaját rendelni az épületen belül, és csak a végén kell fizetni, kikerülve ezzel a védetlenül hagyott pénztárcák problémáját.

  • Orfalu: Na itt a haranglábon kívül nem találtunk semmit, cserébe utána ellátogattunk a Hársas-tóhoz, amit nem bántunk meg, később még egyszer visszatértünk ide biciklivel.

  • Őriszentpéterre bringával mentünk, de végül a nap inkább amiatt lett emlékezetes, hogy visszafele megálltunk Pityerszeren megnézni a skanzent, illetve megkóstoltuk, mi az a dödölle.

  • Utolsó teljes napunkon elmentünk Farkasfára turistaúton, de sajnos itt (pedig ez már hétvégének számított) semmilyen ebédelési lehetőséget nem találtunk, így gyorsan visszatértünk a szállásra.

Szállásadónk az Apát Hotel volt (csütörtökig mi voltunk az egyetlen vendégek), a turistautakon való navigációhoz meg a Locus volt segítségünkre.

© Miklos Vajna. Built using Pelican. Theme by Giulio Fidente on github.