vmiklos.hu
shameless self-promoting website
»Root
»Rejourn root
Posted Sunday, 15 February 2009 by Miklos
Tags: hu konyv

mint a kepen is lathato, az elkoveto Lem bacsi. a konyvet eleg sok ideig olvastam, pedig nem kulonosebben hosszu (~400 oldal), viszont nem is hagyomanyos ertelemben vett scifi. sokkal inkabb mese az egesz. az eleje kevesbe osszefuggo mesekbol all, a masodik resze pedig trurl ├ęs klapanciusz, a ket "mernok" kalandjaibol all. hogy kevesbe legyen kovetheto a tortenet, nehanyszor elkoveti a mar-mar mester es maragitat lekorozo "tortenet a tortenetben" effekt egymasra halmozasat. ilyesmi, hogy "trurl meseli, hogy itt es itt jart, ahol bemutatott ennek es ennek a kiralynak egy gepet", majd a gep elkezd meselni, aztan abban jon egy alom, stb. :)

szoval kicsit nehezen kovetheto ha villamoson olvassa az ember vagy hasonlo. ami meg a forditast illeti, valami zsenialis, tele van szoviccel az egesz sztori, es gondolom nem volt tul egyszeru a magyarban visszaadni ezeket a lengyel szovicceket, megis sikerult.

boobaa kerdesere reagalva azert a "normal" tortenetei (mint pl a visszateres) nekem jobban bejottek, de persze ez se rossz.

Comments