Index ¦ Archives ¦ RSS

kiberiada

Estimated read time: 1 minutes

https://lh3.googleusercontent.com/yMVpfCchpC6U4wsVBBnHtHM8p6VJtHWfhU7ZUNjMHZPJGcimhEG8kRwhtDfjk9tnq-_N5J5LeqwpNqXYAb7QgMyT7fsAxfSj4lxIEO4zIb99duHTEWMW7GhQRnUvkKKoLp1GPmR-bw=w2400

mint a kepen is lathato, az elkoveto Lem bacsi. a konyvet eleg sok ideig olvastam, pedig nem kulonosebben hosszu (~ 400 oldal), viszont nem is hagyomanyos ertelemben vett scifi. sokkal inkabb mese az egesz. az eleje kevesbe osszefuggo mesekbol all, a masodik resze pedig trurl és klapanciusz, a ket "mernok" kalandjaibol all. hogy kevesbe legyen kovetheto a tortenet, nehanyszor elkoveti a mar-mar mester es maragitat lekorozo "tortenet a tortenetben" effekt egymasra halmozasat. ilyesmi, hogy "trurl meseli, hogy itt es itt jart, ahol bemutatott ennek es ennek a kiralynak egy gepet", majd a gep elkezd meselni, aztan abban jon egy alom, stb. :)

szoval kicsit nehezen kovetheto ha villamoson olvassa az ember vagy hasonlo. ami meg a forditast illeti, valami zsenialis, tele van szoviccel az egesz sztori, es gondolom nem volt tul egyszeru a magyarban visszaadni ezeket a lengyel szovicceket, megis sikerult.

boobaa kerdesere reagalva azert a "normal" tortenetei (mint pl a visszateres) nekem jobban bejottek, de persze ez se rossz.

© Miklos Vajna. Built using Pelican. Theme by Giulio Fidente on github.